Dry and Cool – inkontinensskydd för barn och vuxna

Dry and Cool – inkontinensskydd för barn och vuxna

Sedan 2014 har Dry and Cool hjälpt både barn och vuxna med att hantera inkontinensproblem i vardagen. Dry and Cool håller till i Ølstykke i Danmark, varifrån man servicerar både Danmark och Sverige. Det började med att Mette Højlund inte kunde hitta användbara byxor till sin egen son, som led av detta ganska vanliga problem. Hon beslöt att ta fram den produkt hon saknade och började experimentera sig fram till den bästa modellen. Byxorna har kommit till i ett samarbete med textildesignern Irene Olesen och byxorna produceras numera i Polen.

Det har krävts upprepade försök innan man kommit fram till rätt balans mellan byxornas absorptionsförmåga och den tjocklek, eller klumpighet, byxorna fick. Ju tjockare byxor ju bättre uppsugningsförmåga, samtidigt som byxorna var skönast att ha på, ju tunnare de var. Resultatet är ett inkontinensskydd som klarar av ett par olyckor, men inte en hel dag, som samtidigt känns sköna att ha på utan att vare sig barn eller vuxna känner sig ”avslöjade” genom att bära byxorna. I Sverige säljs inkontinensskydden på nätet i butiken dryandcool.se och kostar precis under 200 kr för barn och precis över 200 kr för vuxna.

Flera produkter

Utöver inkontinensskydd, som numera även finns till vuxna män och kvinnor, saluför man även vibrationsklockor. Dessa kan påminna om toalettbesök, så att inte barnen glömmer detta under leken. Det är dock inte bara toalettbesök klockan kan påminna om. Den kan även ställas in så klockan vibrerar när barnet ska gå hem, eller komma ihåg andra fritidsaktiviteter.

Det kan också vara andra tillfällen där det kan behövas påminnelser. Kanske måste man ta medicin vid särskilda tillfällen och behöver en påminnelse. Vid hjärnskakning behöver man ofta ta pauser från sina aktiviteter och vila, även detta kan klockan påminna om. Den är mao. mycket mera än bara ett hjälpmedel eller skydd vid inkontinens