Fem saker att tänka på när du väljer trappa

Fem saker att tänka på när du väljer trappa

En trappa kan vara en designfunktion när du går in i hemmet eller helt enkelt en praktisk kompakt design som används för att komma åt ett annat våningsplan, ett loft eller en källare. Stilarna varierar från moderna kantiga mönster med glassidor till traditionella spindeltrappor som sveper genom en hall.

Kom ihåg att trappor inte behöver vara tråkiga bara för att de är praktiska! Här är de fem bästa sakerna att tänka på när du köper en skräddarsydd trappa.

Budget

Det är alltid bra att själv veta hur mycket du kan tänka dig att lägga i pengar på en trappa. Du kanske har en maximal budget i åtanke, dela detta då med den trapptillverkare du tänker dig att anlita. Det gör att du då kan få en trappa som passar dig och din plånbok med för den delen.

Säkerhet

Säkerhet är definitivt något som måste beaktas när man designar en trappa. Väljer du en bra trapptillverkare som Moderna Trappor så har de expertdesigners kan föreslå extra säkerhetsfunktioner, samtidigt som designen på din trappa är snygg. Till exempel kan en stängd trappa gynnas framför en spiralstil för en familj med små barn. Alla deras trappor är designade med säkerhet i åtanke och uppfyller alla nödvändiga byggregler.

Visuellt intryck

Leta efter inspiration innan ditt designmöte och ta med alla bilder eller anteckningar du har till din trapptillverkare. Pinterest är ett bra ställe för intressant design och är full av vackra bilder av trappor. Om du behöver lite vägledning om de olika typerna av trappor som erbjuds kan du bläddra igenom trappsektionen på Moderna Trappors sida.

Fundera på stilen i ditt hem och om en modern design eller mer klassisk stil skulle passa bättre. En skuren strängtrappa med detaljerade spindlar kan ge en traditionell känsla till en fastighet eller kanske en sluten strängtrappa med glasräcken skulle hjälpa till att ge din fastighet en modern känsla.

Lagring

Beroende på utrymmet och den valda trappans stil är det bra att tänka på att inkludera extra förvaring i din design. Att lägga till skåp under trappan är ett bra sätt att utnyttja värdefullt utrymme som annars skulle stå oanvänt. Att lägga till dörrar håller allt gömt och den extra förvaringen är ett bra ställe att förvara skor, kappor eller till och med barnleksaker.

Utrymmet

Tänk på utrymmet och vilka fantastiska funktioner du redan har för att förbättra din trappdesign. Om du har en stor hall kan en central trappa ge ditt hem wow-faktorn för gäster. Få ut det mesta av det naturliga ljuset med en trappa i öppen stil som hjälper till att hålla ljuset flödande över flera våningar eller överväg glasräcke för att hålla utrymmet öppet.

Få hjälp med att hitta den perfekta trappan

Om du är på jakt efter en bra trappa, till hemmet eller till en offentlig miljö då finns företaget Moderna Trappor. De är en trapptillverkare att räkna med! Du kan hos dem hitta den perfekta trappan för just dig och de behov du har.