Grävskopor – hur de kan användas

Grävskopor – hur de kan användas

En grävskopa är en form av utrustning, som oftast sitter på en grävmaskin, eller hjullastare eller traktorgrävare men även andra typer av maskiner. När det gäller grävskopor på traktorgrävare så kan dessa gräva djupt samt att de kan användas för att frakta olika saker som jord, grus, singel med mera.

Vad är en grävskopa?

En traktorgrävare består av tre huvuddelar: en traktor placerad mellan en lastare längst fram på maskinen och grävmaskinen bak.

Termen ”grävskopa” kan vara förvirrande eftersom det kan syfta på både fästet bakom maskinen och, som en form av stenografi, till maskinen som helhet. För att förtydliga skillnaden följer här ett par snabba definitioner.

Traktorgrävare: Själva byggfordonet som helhet.

Grävskopa: Lastskopan som kan fästas på maskiner (som en bulldozer, grävmaskiner, lastare).

Traktorgrävaren kan förväxlas med en grävmaskin eftersom de båda används för att gräva och de båda har ledade (eller skarvade) bommar med en skopa i änden. Grävmaskiner har dock ingen lastare framför.

Traktorgrävare för landskapsprojekt

Traktorgrävare är en utmärkt maskin att ha för landskapsprojekt. Med grävarmen på baksidan och lastaren på framsidan kan dessa maskiner inte bara gräva nya trädgårdar, fundament och pooler, utan de kan också hjälpa till att flytta material och bära växter, träd och stenar fram och tillbaka i ett landskapsprojekt.

Traktorgrävare finns i en mängd olika storlekar och kan vara det multifunktionella verktyget för landskapsprojekt som behöver lite av allt.

Traktorgrävare och grävmaskiner för jordbruk

De olika tillbehören som finns tillgängliga för grävmaskiner gör den till en användbar maskin på gårdar. Hydrauliska hammare, rivare, sopmaskiner, skruvar och kvastar är bara några tillbehör som gör denna maskin verkligen mångsidig. Grävmaskiner är fantastiska maskiner för jordbruk eftersom de kan användas på så många sätt. Att transportera hö, bearbeta jord, transportera material, bygga staket och gräva hål kan göras med en enda maskin.

Utrymme för att lagra maskiner och möjligheten att köpa många maskiner är inte alltid genomförbart för gårdar. Utbudet av projekt och behov är för brett. Det är därför grävmaskiner är en utmärkt maskin för flera användningsområden för gårdar.

Allmänna byggprojekt

Många byggprojekt kan med fördel använda grävlastare för att hantera de kortsiktiga uppgifterna på ett projekt. Medan många byggföretag föredrar att hyra specialiserade maskiner för specifika projekt, är det bra att använda en traktorgrävare när arbetsuppgifterna ändras snabbt eller du kan använda den enstaka maskinen för olika saker varje dag.

Snöröjning

Precis som traktorer är traktorgrävare populära för snöröjning eftersom deras stora hjul lätt hanterar snöiga vägar, deras stora hytter ger bra sikt och deras kraft i HP och vridmoment gör att de enkelt kan flytta snö med ett plogfäste.

När bör du inte använda en grävskopa?

Att hyra eller köpa en traktorgrävare är inte alltid det bästa alternativet, även om den är en mångsidig och kraftfull maskin. Minilastare och minigrävare är utmärkta för små och precisa grävprojekt. Du kan låta dem arbeta tillsammans för att gräva och rensa material eller ha dem i separata projekt.

Användning av grävmaskin rekommenderas när grävning är prioritet. Traktorgrävare kan gräva, men grävmaskiner är gjorda för att gräva