Kontorsstolen viktig för prestationen

Kontorsstolen viktig för prestationen

Rätt kontorsmöbler är A och O för prestandan men också för den allmänna trivselnivån på en arbetsplats.

Ett bra skrivbord och en passande kontorsstol är två absoluta måsten. För anställda som har stillasittande jobb är just kontorsstolen av stor vikt. En felaktig eller obekväm modell kan leda till nack-, och ryggskador. Kontorsstolar erbjuds i många olika varianter. Ett varumärke som kan vara intressant är herman miller aeron . Hitta din herman miller aeron kontorsstol här om du tycker att deras modeller passar dig och dina medarbetare.

Guiden till den rätta kontorsstolen

Som sagt är utbudet av kontorsstolar relativt stort. Här kommer en guide till hur du väljer en:

  • Bestäm vem som kommer att använda kontorsstolen. Ifall personen i fråga har några specifika önskemål eller kanske hälsobekymmer så bör du ta hänsyn till dem.

  • Hur ofta ska kontorsstolen användas? Tänk på att bekvämlighetsgrad och kvalité ska anpassas till dess användning. Ifall en kontorsstol ska användas varje dag, 8 timmar per dag så behöver du definitivt försöka investera i en som känns skön för dess användare. Ska stolen placeras i ett mötesrum så går det bra med en enklare modell.

  • En ergonomisk stol uppskattas av alla då den är skonsam både för ben och rygg.

  • Tillverkningsmaterialet spelar relativt stor roll. En kontorsstol tillverkad i skinn kan kosta mer men den håller oftast längre än en som kanske har överdrag i tyg.

Olika prisklasser

Kontorsstolar kan du hitta i olika prisklasser. En stol i enklare modell kan kosta ett par hundra kronor medan en som är tillverkad i skinn från erkänt varumärke kan nå upp flera tusen kronor.

Sätt gärna upp en budget som du ska förhålla dig till. Helst ska budgeten vara per stol så att du vet vilken prisklass du ska titta på. Det är betydligt lättare att ta ett beslut och orientera sig i sortimentet när du har klart för dig hur mycket du kan spendera.