Så fixar du flyttstädningen

Så fixar du flyttstädningen

Om det är så att du ska flytta, se då till att även planera din flyttstädning. Ett sätt att göra det på det är att boka en flyttstädning Helsingborg via en bra städfirma. Eller så gör du den på egen hand. Välj helt enkelt det som passar dig bäst. Om du ska göra den på egen hand, så kan vi här ge dig lite handfasta tips på hur du gör det på ett bra sätt.

Ha rätt städmaterial

När du packar och flyttar ditt bohag, se till att lämna kvar städmaterial att städa med. Du behöver bland annat detta:

  • Dammsugare

  • Mopp och hink

  • Trasor och tvättsvampar

  • Dammsugare

  • Fönsterputs och fönsterskrapa

  • Olika sorters rengöringsmedel för olika ytor

Städa i rätt ordning

Det du bör börja med allra först, det är att putsa alla fönster och det invändigt, utvändigt samt mellan glasen. Du ska även torka av alla fönsterkarmar, fönsterbänkar samt eventuella persienner. Sedan kan du gå på att städa sovrum och vardagsrum. Om det finns fast inredning, som skåp och hyllor, se till att torka av dessa på insidan och utsidan samt eventuellt ovanpå. Städa uppifrån och ber samt missa inte att torka av alla lister och trösklar samt att göra rent elementen, även bakom!

Flyttstäda badrum

Badrummet kan ta lite tid, då det ofta innebär lite mer städning. Bland annat ska du tvätta av kakel/väggar samt göra rent i golvbrunn och vattenlåsen. Du ska putsa spegel, kalka av olika delar samt städa bakom och under och i dusch/badkar samt eventuell tvättmaskin/tumlare.

Flyttstädning av kök

Även köket är ett rum som tar lite mer tid. Du ska bland annat tömma och frosta av frysen. Göra rent kylen. Göra rent i alla lådor och skåp, göra rent ugnen, samt bakom spisen så väl som göra rent fläkten. Så det gäller att vara noga samt inte missa något!

Biutrymmen

Om du har en uteplats eller balkong så ska även den städas. Ta bort alla krukor, möbler och annat samt se till att sopa av den och torka av eventuella räcken. Även garage och förråd ska tömmas och städas.

Om du har en trädgård, se till att inte lämna kvar skräp eller annat. Det är ju trevligast att lämna en fin trädgård efter dig.

Använd dig av en checklista

För att du ska kunna städa på rätt sätt och i rätt ordning, se till att skaffa dig en bra checklista att gå efter. Det finns ofta hos hyresvärden samt att det även finns gott om dem på nätet.

Använd städfirma

Du som inte vill lägga ner tid och energi på att göra flyttstädningen på egen hand, du kan så klart välja att anlita en duktig städfirma som gör det åt dig. Då blir det snabbt städat och det på rätt sätt, då de har vanan inne. Sedan blir det inte så dyrt heller eftersom du kan använda dig av det så kallade RUT-avdraget. En städfirma kan göra din flyttstädning i Helsingborg, så att du kan lägga den tiden på att komma till rätta i din nya bostad.