Så förbättrar du din ranking på Google

Så förbättrar du din ranking på Google

Det går inte att med enbart pengar köpa dig en Google-rankning, men med lite tid och strategi kan du förbättra din position på sökmotorns resultatsida (SERP) utan att spendera en krona. Men då gäller det att du lägger ner tid och energi på att lära dig SEO, hur Google Ads fungerar samt att du även kan satsa på bra content marketing. Om du inte vill göra detta, utan kan tänka dig att lägga pengar på att andra gör det åt dig, då kan du anlita Buzzlemedia. Men vi ger dig ändå lite tips nedan hur du på helt gratis sätt kan förbättra din ranking på Google.

Förbättra användarupplevelsen på din webbplats

Ett bra första steg du bör göra, det är att se till att ha en bra webbplats som är användarvänlig. De fyra främsta rankningsfaktorerna är webbplatsbesök, tid på webbplatsen, sidor per session och avvisningsfrekvens. Alla fyra är direkt relaterade till din webbplats innehåll och användarupplevelse, vilket Google har betonat med sin uppdatering av Page Experience.

Det är ganska enkelt: Om din webbplats är enkel och trevlig att använda och erbjuder värdefull information, kommer du att få fler besökare, som kommer att stanna längre på din webbplats och besöka fler sidor, och det kommer att förbättra din ranking.

Du bör även se till att det innehåll du har på din sida är välskrivet samt att den är optimerad med bra SEO. Se även till att ha många backlinks som det kallas. Det är alltså länkar från andra sajter till din sida. Se även till att länka mellan dina egna sidor.

En annan viktig sak att ha på din sida det är H1 och H2, alltså huvudrubriker och underrubriker. Rubriker gör inte bara ditt innehåll mer läsbart och lättare att förstå för både människor och sökmotorer, det finns ett starkt samband mellan Googles sökranking och användningen av header-taggar i innehållet. Rubriktaggar är också ett bra sätt att visa strukturen på ditt innehåll och betona dina nyckelpunkter.