Snygg inredning på kontoret

Snygg inredning på kontoret

Vi är vana vid att kontoret ska se rent och prydligt ut, men detta ger ofta även ett stelt och kallt intryck. Det har dock gjorts flera undersökningar om att den arbetsmiljö där man spenderar flera timmar om dagen borde vara inspirerande, hemtrevlig och ge en positiv känsla. Detta innebär inte att du behöver möblera om helt och hållet, men med nya möbler eller enkel dekoration kan du göra rummet mer trivsamt.

Ergonomiskt skrivbord

Om ditt jobb innebär flera timmars sittande vid ett skrivbord är det oerhört viktigt att du har ett ergonomiskt skrivbord och en bekväm stol. Det är rekommenderat att ha både ett bord och en stol som kan höjas och sänkas. Välj även en högkvalitativ datorskärm i lämplig höjd.

Soffa eller fåtölj

Investera i en riktigt bekväm fåtölj eller liten soffa, som du kan slappna av i för lite omväxling. Välj möbler i en fräsch färg som piffar upp kontoret. Placera gärna även några kuddar eller en snygg filt på soffan och inred med gardiner i en matchande ton. Textilier ger rummet en varmare och mjukare känsla.

Växter

Krukväxter gör underverk i en stel kontorsmiljö. De är inte bara vackra och hemtrevliga, utan det finns även växter som renar luften, så som murgröna och aralia. Ställ en stor växt i ett tomt hörn eller ställ en mindre blomkruka på fönsterbrädet.

Belysning

Kontorets belysning har en stor inverkan på helheten och är otroligt viktig. Hur stark belysning som behövs kan variera beroende på vilken typ av arbete man har. En trendig taklampa eller golvlampa kan ändra rummets karaktär och ge ett mildare ljus.

Många väljer att ta ett litet lån för att inreda hemmet eller kontoret snabbt och smidigt. Klicka här för mer information om hur du kan låna snabbt och behändigt och få ett fräscht kontor redan denna vecka!