Soluppvärmda uteduschen – ett bra alternativ?

Soluppvärmda uteduschen – ett bra alternativ?

Om du vill piffa upp trädgården genom att installera en utedusch så gör du något ganska smart. En utedusch kan svalka dig efter en varm sommardag som du spenderat i sommarsolen.

Så förutom fina utemöbler, en grill och fint väder kan en utedusch komplettera din sommar som få andra saker gör. Vad behöver du veta om uteduschen? Det finns två modeller, nämligen soluppvärmd utedusch eller en som drivs på gasol. Är den soluppvärmda duschen ett bra alternativ? Den frågan går vi in på i nästa rubrik.

Lite mer om de olika modellerna

Vad behöver du veta om uteduschen förutom de två modellerna som nämndes tidigare i inlägget? Jo, kanske vore det bra att veta dess för-, och nackdelar. Låt oss titta lite närmare på dem.

Vi börjar med den soluppvärmda uteduschen. Den värms upp med hjälp av solen och man blir egentligen lite beroende av vädret om man installerar den typen av dusch. Observera att en soldusch ska ställas på en plats med stor tillgång till sol. En sådan dusch kan värma upp till 20 liter vatten.

Uteduschen som värms upp med gasol arbetar efter en annan princip. Duschen kopplas till gasolvattenberedare. Vattnet värms upp av en genomströmningsvärmare. Processen går fort. Efter att vattnet värmts upp till önskad temperatur, bör du stänga av den.

Båda kan handlas antingen online eller i en vanlig affär och kan dessutom kompletteras med passande insynsskydd.

Uppgradera om du vill

Vill du uppgradera eller lyxa till din utedusch kan du skaffa en som är tillverkad av rostfritt stål. Vidare kan du även köpa dig fina tvålar eller duschkräm. Med andra ord kan du se till att få en doftande och skön upplevelse.

Känner du att du har svårt att välja en utedusch som passar dig kan du alltid titta efter lite mer information på nätet eller fråga din leverantör för tips och råd.