Vad är en spegelfolie?

Vad är en spegelfolie?

Spegelfilm eller spegelfolie är som namnet självt antyder en folie som placeras på fönster som insynsskydd. Den har en speglande effekt och det är även därför det kallas för spegelfolie. Det är ett av de mest effektiva sätten att skydda mot insyn i kontor, privata hus och lägenheter.

Kostanden för en spegelfolie kan variera beroende på produkt och tillverkare. Att montera en spegelfolie kräver noggrannhet och precision därför rekommenderas det att du anlitar en professionell montör som utför själva monteringen åt dig. I en spegelfolie kan man speglas. Ett annat redskap som har samma funktion är den gamla vanliga spegeln. Låt oss titta på den och vilka sätt som finns att underhålla den.

Putsa spegeln på bästa sätt

Från spegelfolie till en vanlig spegel. Hur putsar du den? Här kommer några tips.

  • Tidningspapper fungerar ganska bra – metoden har använts tidigare och fungerar än idag. Tidningspappret knycklas ihop till en boll. Därefter gnuggar du den över spegeln för ett fläckfritt resultat.

  • Underskatta inte vikten med den egna fönsterputsen – gör egen fönsterputs för ett perfekt resultat. Blanda spolarvätska, diskmedel och vatten. Häll i en flaska och använd som fönsterputs. Svåra fläckar tas bort utan problem och du blir glad av resultatet.

  • Köp putsredskap med inbyggd vätskebehållare. Ett sådant förenklar doseringen och underlättar själva putsningen.

  • Torka med microfiberduk. Den hjälper dig att få bort tuffa fläckar och du slipper de där fula ränderna som vanliga dukar lämnar efter sig. på putsredskapets spets hjälper dig att få bort även de tuffaste fläckar samtidigt som du slipper fula ränder och fläckar på din spegel. Använd aldrig toa papper eller hushållspapper.

Spegelfolie och spegelplacering

Spegelfolie placerar du på utsidan av kontor eller privata hem för att skydda mot insyn. Spegeln har en helt annan avsikt. Den vill du spegla dig i, du vill oftast inte skydda dig från den. Så var placerar du den? Vanligtvis väljer folk att ha sina speglar i hallen eller i sovrummet.

I de flesta fall vill du spegla dig innan du går ut. Spegeln ger dig chansen att rätta till halsduken, kanske putsa till skorna lite grann och byta rock ifall den du har inte passar till resten av din look.

En spegel i sovrummet uppfyller samma funktion. I sovrummet finns det oftast garderoberna med våra kläder. Att prova olika plagg i sovrummet tillhör vanligheterna därför passar även spegel rätt in just där.