Vi tittar på ryggsäck

Vi tittar på ryggsäck

Att man har rätt utrustning när man ska ut och vandra, kan vara hela skillnaden på en bra och dålig upplevelse. Du ska inte behöva oroa dig för vädret, eller om du ska lyckas tända upp eld. När man planerar är det inte ovanligt att man ser vackra solksendagar framför sig, men naturen har ju andra ansikten. En regnvädershelg kan vara väldigt otrevlig om man är utomhus med fel kläder och utrustning.

När du ska köpa ryggsäck

När du köper din ryggsäck i din friluftslivs butik, är det mer än färgen och utrymmet du ska tänka på. Självklart ska den rymma det du ska ha med dig, men den ska också vara bekväm att ha på sig. ÄR du kvinna bör du titta på en ryggsäck speciellt för kvinnor. Remsystemen i ryggsäckar är gjorda så att de passar en manlig kropp. På en kvinnoryggsäck sitter remmarna annorlunda. De är nämligen anpassade till hur en kvinnokropp ser ut. Kilomässigt rymmer de lika mycket.

Nu nämnde vi regn, och självklart ska ryggsäcken vara vattenavvisande. Den ska dessutom ha ett extra regnskydd, som man snabbt kan dra på, om det skulle bli nödvändigt. Ryggsäcken ska också ha en stark ram, samtidigt som den inte väger för mycket i sig själv. Det har också betydelse var du ska vandra med ryggsäcken. En ryggsäck för bergsbestigning ser annorlunda ut än en för skogsvandring. Fickorna är olika placerade. Ryggsäcken ska vara bekväm att ha på sig, och ha olika remmar som går att justera så att den sitter rätt.

En butik för outdoor

Vill du handla på nätet kan du Se mer på outdoorbrands.se Här hittar du både kläder och utrustning för ditt uteliv. Om inte du vill handla på nätet finns det flera outdoor butiker du kan frekventera. Viktigt är att de har erfaren personal som kan ge dig rätt vägledning.